Potrzebujesz pomocy? Zadzwoń! +48 576 142 509 Sklep online Twój koszyk

Acerola (Acerola Cherry) – dobroczynny koktajl witaminowy

Strona główna » Blog » Acerola (Acerola Cherry) – dobroczynny koktajl witaminowy

Acerola (Acerola Cherry) to nieocenione źródło witaminy C oraz przeciwutleniaczy, które skutecznie spowalniają proces starzenia się organizmu. Nic więc dziwnego, że po owoce aceroli chętnie sięga nie tylko przemysł farmaceutyczny, ale też nowoczesna kosmetologia, czyniąc z aceroli istotny składnik produktów pielęgnacyjnych, szczególnie kremów pod oczy.

AcerolaAcerola – czym jest, skąd pochodzi i co zawiera?

Acerola zwana wiśnią z Barbados – to wiecznie zielony krzew, rosnący w Ameryce Środkowej (ale też w Afryce i na Wyspach Kanaryjskich) , Jego czerwone, kwaskowate owoce wielkości wiśni to prawdziwy rezerwuar witaminy C (ma jej 30 razy więcej niż cytryna) oraz wielu innych substancji ważnych dla utrzymania zdrowia i urody.

Acerola zawiera tak cenne związki jak:

  • witaminy  – A,B6, C,E.,K, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy,
  • minerały – wapń, żelazo magnez, fosfor, cynk, sód, potas,
  • kwasy tłuszczowe – jednonienasycone, wielonienasycone,
  • cenne przeciwutleniacze – karotenoidy i antocyjany,
  • Acerola -  właściwości służące urodzie.

Bioferment z aceroli działa skutecznie na zmarszczki pod oczami.

Acerola jako bogate źródło witaminy C i innych przeciwutleniaczy znajduje szerokie zastosowanie w kosmetologii. Trudno bowiem znaleźć produkt o silniejszym działaniu antyoksydacyjnym i przeciwstarzeniowym niż acerola, a konkretnie bioferment z aceroli. W nowoczesnych kremach pod oczy wykorzystuje się go jako niezwykle skuteczną i w pełni naturalną substancję aktywną, niezastąpioną w produktach anti-aging, których zadaniem jest nawilżenie, odżywienie i przywrócenie jędrności skórze, jednym słowem jej odmłodzenie.

Czym jest bioferment z aceroli?

Jest to produkt fermentacji owoców aceroli przez bakterie kwasu mlekowego. Bioferment  to całkowicie naturalny antyoksydant, dlatego znajduje szerokie zastosowanie w produktach przeznaczonych zarówno dla skóry dojrzałej,jak i naczynkowej, wrażliwej, skłonnej do podrażnień.

Korzystnie wpływa na wygląd cery, poprawia jej koloryt i zmniejsza widoczność zaczerwienień.

Sprawdź też działanie innych owoców takich jak opuncja figowa

Antocyjany zawarte w biofermencie wykazują działanie przeciwzapalne, a obecność beta-karotenu wspomaga walkę z trądzikiem. Ważną zaletą aceroli jest również jej skuteczność w niwelowaniu efektów fotostarzenia sie skóry (przebarwień posłonecznych, zmarszczek, nadmiernej keratynizacji naskórka). Acerola obecna jest w wielu kosmetykach, znajdziemy ją między innymi w kremach liftingujących pod oczy, ochronnych, regenerujących, a także w maseczkach kosmetycznych (szczególnie algowych i glinkowych), balsamach do ciała, a nawet w witaminowym serum.

Acerola - zastosowanie w produktach pod oczy

Acerola działa przeciwutleniająco, nawilżająco, wygładzająco oraz rozjaśniająco, co sprawia, że jest niezastąpionym komponentem kosmetyków przeciwstarzeniowych. Jako całkowicie naturalna substancja aktywna stanowi ważny składniki kremów do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu. Z dużą skutecznością walczy ze zmarszczkami, utratą jędrności i elastyczności skóry, czyli procesem starzenia, który w okolicach oczu zaczyna się wyjątkowo wcześnie.

Izoze krem pod oczy

IZOZE EYEKREM POD OCZY Z ACEROLĄKUP TERAZ

Działanie antyoksydacyjne aceroli wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, odpowiadającymi za proces starzenie się skóry, Acerola stymuluje produkcję kolagenu i wzmacnia naczynka krwionośne. Działa też łagodząco i napinająco, co wyraźnie poprawia kondycję delikatnej skóry wokół oczu. Acerola pod oczy to prawdziwy przebój wśród substancji przeznaczonych do pielęgnacji tego wrażliwego obszaru twarzy. Regularne stosowanie produktów kosmetycznych z acerolą szybko przynosi zauważalne efekty w postaci ujędrnienia, rozjaśnienia i odmłodzenia skóry.

Sprawdź, jak dbać o suchą skórę pod oczami.

Acerola – dobroczynne działanie dla włosów i ciała

Acerola ma też dobroczynny wpływ na włosy i ciało. Już kilka kropli biofermentu z aceroli dodanych do szamponu lub odżywki do włosów pięknie wygładza kosmyki, nadaje im połysk i delikatnie rozjaśnia fryzurę. Acerolę można łączyć również z balsamem do ciała i kosmetykami po opalaniu - doskonale nawilża skórę i usuwa ewentualne przebarwienia. Bioferment z aceroli można kupić w dobrych sklepach z kosmetykami naturalnymi (zawsze należy ściśle przestrzegań zaleceń i dawek wskazanych na opakowaniu i ulotce dołączonej do produktu).


Bibliografia

1. Del Rosso J.Q., Kosmeceutyki o działaniu nawilżającym, 2006
2. Glaser D.A., Anti-aging products and cosmeceuticals, 2004
3. Osminina N., Odmładzanie twarzy, 2014

7 głosów

Komentarze

Madona - 2021-02-17 18:49:13

Jest w składzie bo sprawdziłam pod nazwą Lacobacillus/Acerola Cherry Ferment :) A czy warto to uważam, że tak. Sama widzę, ze tak jak nakładam na siebie izoze tak widzę poprawę. jednak tyle witamin jest i to tak działa na tworzenie się kolagenu, że nic tylko próbować. Nie dajcie się reklamom z nowościami kosmetycznymi. To, ze ktoś się tym chwali nie znaczy po 1. że tego jest dużo w składzie, 2. działa to na takim samym poziomie jak naturalne składniki, 3. co z tego nowego składnika jak pozostały skład będzie budził pytania? Dlatego przede wszystkim warto czytać i czytać.

lelka - 2021-02-05 11:42:35

wydaje mi się, że on jest w składzie inci. czy warto? wg. mnie tak.

Pattka - 2021-02-01 00:09:56

Acerolę można też znaleźć w tym izoze? Warto się za tym rozglądać?

Kup teraz
Izoze Eye

Zamów
129 zł
Cena standardowa:
179 zł

Najnowsze wpisy

Opinie o Izoze - od naszych klientów

Informacje o wysyłce: Zamów teraz, a paczkę wyślemy w ciągu 24 godzin (w dni robocze) 😊